Min Absurde Verden

Helt vanlig ulogisk logikk

ADD i oppveksten, hvordan var jeg som barn ?

Kategori: Tourette, ADD og Bulimi | 3 kommentarer » - Skrevet fredag 15. november , 2013

3233_96775515179_6763850_n

Jeg kom over et forum hvor noen lurte på hvordan vi med ADD var som barn og det gikk opp for meg at det er mange som lurer på dette..
Så derfor har jeg valgt å dele svaret mitt med dere også :-)

Som barn var jeg et «prakt eksemplar».. Stille, rolig, ekstremt empatisk, medgjørlig og sa aldri «Nei».
Jeg hadde et stort hjerte og var veldig moden, jeg var opptatt av å ta meg av andre, både mennesker og dyr .

3233_96766170179_6131572_n

Jeg var aldri sint eller uttagerende.. Jeg viste lite private følelser som sinne, sorg, frykt osv. Jeg klagde heller aldri hvis jeg var syk, mamma var ofte oppgitt over at jeg kun sa i fra om ting når det var så ille at jeg ble sendt på legevakten eller til sykehuset.. Sosiale følelser som glede empati osv viste jeg helt fint.. Men innagering kan være vanlig ved ADD.. Man blir stille og innesluttet og holder disse følelsene for seg selv..

3233_96774680179_6736363_n

Jeg var veldig sjenert, hadde sinnsyk seperasjonsangst, masse mareritt og hadde stort behov for nærhet og bekreftelser på at familien var glad i meg og at de brydde seg om meg..

Jeg ble redd og usikker i nye og uforutsigbare situasjoner, gruet meg i dagesvis bare fordi vi skulle ta Nattoget til Morfar i nordnorge..

Jeg var veldig redd for å gjøre andre sinte, irriterte, lei seg osv.. Jeg unngikk alle konflikter

Jeg ble ansett som litt lat ettersom jeg aldri fikk «ræva i gir» å gjort det jeg fikk beskjed om.. Jeg var veldig rotette fordi jeg ikke klarte å organisere ting..

Jeg fikk ofte kjeft fordi jeg «ikke hørte etter» eller fordi jeg «ikke svarte når folk snakket til meg».. Men jeg fikk det bare ikke med meg fordi jeg var distrahert av alt annet..

3233_96774700179_7631835_n

Jeg gjorde det bra på skolen, til tross for at jeg aldri gjorde lekser eller leste til prøver.. Jeg lærte ved å se og høre på det som skjedde i klasserommet..

Jeg lå foran mange andre barn i utvikling av språk og mottorikk og jeg var veldig kreativ og flink i praktiske ting. Male, tegne, snekre, bygge osv..

3233_96773720179_2748308_n3233_96775545179_4199817_n

Da jeg hadde fylt 7år, satt mamma fremdeles og ventet på 3-års trassen min.. Puberteten kom og gikk og mamma venter fremdeles på pubertet-oppgjøret… :-p

3233_96775520179_1175066_n

Inne i kroppen har jeg et eksremt sinne.. På lik linje med uttagerende ADHD barn, så opplever mange med ADD det samme ekstreme og uforklarlige sinne, bare at vi føler det inne i kroppen i stede for å vise det.. Jeg blir stille, apatisk, asosial og oppfattet som grublende eller surmulende når jeg blir sint eller lei meg… Og ofte «eksploderer» disse følelsene i kroppen min pga latterlige ting som at hårskillet ikke blir riktig, at jeg må ta buss i stede for tog etc etc..

3233_96774695179_839034_n

Min ADD gjør og har alltid gjort meg sliten og trøtt, jeg sover ekstremt mye.. På lik linje med spedbarn: De er våken en liten stund, men til slutt sovner de pga alle inntrykkene som hjernen må bearbeide.. Jeg har ingen filter, så hjernen min registrerer absolutt alt som skjer rundt meg.
Det skal også sies at jeg sov mer enn «normalt» allerede fra den dagen jeg ble født.

På møter med mye info, lange skoledager o.l så opplever jeg ofte å «duppe av» eller å bli ekstremt trøtt..

Jeg sliter med konsentrasjon og detter ofte ut midt i samtaler, jeg har dårlig langtidshukommelse og klarer derfor ikke å huske årstall for spesifikke hendelser – eller hvor gammel jeg var da ditten og datten skjedde.. Som f.eks at jeg gikk på kampsport i 2år, men jeg har ikke sjangs å huske hvor gammel jeg var..

Jeg har også dårlig korttidshukommelse, det er mye fra oppveksten min jeg har glemt.. Jeg glemmer beskjeder jeg får, ting jeg skal gjøre.. Detter ut midt i samtaler, glemmer hva jeg skal si midt i en setning osv..

3233_96773705179_1889116_n

Jeg har vanskelig for å lære ting hvis de ikke blir fortalt meg konkret.. Slik som uskrevne sosiale koder kan til tider være vanskelig for meg å oppfatte.. Jeg jobbet i en jobb i 1år og det var først siste måneden at jeg hadde lært meg rutinene for de forskjellige dagene.. Ettersom de aldri var blitt fortalt meg HELT konkret, og spesielt hvis det ofte er avvik fra rutinene, så detter jeg ut..

Jeg er veldig lettlært når ting blir forklart billedlig og konkret.

Jeg har og har alltid hatt veldig dårlig selvbilde og tro på egne ferdigheter… Dette er klassisk for jenter med ADD.. Man føler at man ikke gjør ting bra nok, at man ikke skal snakke i store forsamlinger fordi man ikke er smart, morsomt eller interessant nok… Aldri god nok i jobben din…

Men det ironiske med dette er at mange med ADD faktisk er dyktigere i jobben og utdannelsen sin enn mange andre.. For vi jobber hardere i håp om å bli «like god som alle andre»

Jeg følte meg udugelig og trodde jeg lå langt bak pensum da jeg skulle ta fagprøve som barne- og ungdomsarbeider.. Jeg forventet å stryke, i bestefall så vidt bestått…

Sensorene mine ble på gråten under min muntlige del og min faglige kompetanse lå på bachelor nivå..

Det er også «vanlig» at jenter med ADD kan utvikle spiseforstyrrelser, angst og depresjon.

 

Og det skal sies at dette er det som preger min ADD i voksen alder også :-)

 

Kommentarer

  1. Shabaa sier:

    Flott innlegg :) Takk for at du delt :)

  2. Kitty sier:

    Mye kjent her, som jeg kun har oppfattet som «rarieter» ved meg selv……er ikke lett alltid !



(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Min Absurde Verden" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.