Min Absurde Verden

Helt vanlig ulogisk logikk

Juletid og bulimi

Kategori: Tourette, ADD og Bulimi | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 7. desember , 2013

Nå nærmer det seg den tiden av året igjen – den tiden som mange gleder seg til, tiden for samvær og matglede.
Julen er rett rundt hjørnet, men jeg gleder meg ikke.

I månedsvis har jeg gruet meg til denne høytiden som folk flest gleder seg til.
Jeg har gruet meg til den store julemiddagen som får siklet til å renne i munnviken på andre, jeg har gruet meg til julestrømper fylt til randen med godterier..
Julen for meg er ikke annet enn en eneste stor spiseorgie, med et matpress som trykker langt opp i vrangstrupen på meg..
Spis, spis og atter spis, forett, hovedrett, dessert og enda litt godteri atpå der igjen..
Tyt i trynet og trykk nedpå enda litt til…

Det er med blandede følelser, men også med stor lettelse at jeg sitter her og tenker på at julen i vår familie er avlyst for i år..
Det kunne ikke passet meg bedre, men det er allikevel litt sårt å ikke skulle være med familien i julen for første gang..

Mamma var forsiktig i tonen og alvorlig i ansiktet da hun satte seg ned og fortalte meg at vi ikke skulle feire jul i år. Jeg så skuffelsen streife ansiktet hennes, mens jeg kjente gleden boble opp i mitt.. Ingen jul – ingen mat..
Skyldfølelsen blusset opp i meg i det jeg kjente at jeg gledet meg over denne nyheten, så jeg måtte ta meg sammen og late som om jeg ble skuffet..
Men strengt tatt følte jeg for å juble..

Det er ingen tårevåt og hjerteskjærende grunn til at julen er avlyst for i år, familien min feirer julen for barna sin skyld – mine tantebarn.. Men i år skal barna feire julen med faren sin, ettersom søsteren min og barnas far har gått hvert til sitt.
Dermed fant vi ut at julen i år skulle gå rolig for seg siden barna ikke er der, noe som ikke kunne passet meg bedre – mat-messig..
Men uten den store julefeiringen med samling rundt spisebordet og et juletre med gaver under, så ble det til at alle la planer hver for seg.. Noe jeg føler blir veldig rart og uvant..

Det er ingen hemmelighet at julen er en utfordring for mange med spiseforstyrrelser, men man holder det vel kanskje litt for seg selv av hensyn til familien sin.. Jeg for min del hadde lyst å avlyse denne julen lengen før det ble avgjort, men jeg hadde ikke hjerte til å si til familien at jeg heller ville sitte hjemme alene med grønnsaksuppen min, fremfor å spise julemiddag med dem..

I år har jeg heller ingen julekalender for første gang. Tanken på å ha sjokolade hengende i huset føltes for vanskelig, jeg har heller ikke store gleden av skrapeloddskalendere ret og slett fordi jeg aldri vinner..!

Så i år går Desember forbi som enhver annen måned for min del og det skal bli godt, men jeg håper alle dere andre sitter med en juleglede så det tyter ut av øra på dere og de rundt dere.

For det er jo egentlig sånn førjulstiden og selve julen skal være !

Annonser(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Min Absurde Verden" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.